Оздоровчо-екологічний відділ

Від стану навколишнього середовища залежить і стан нашого здоров’я та здоровʼя наших дітей. Педагоги оздоровчо-екологічного відділу допоможуть замислитися над своїм ставленням до себе та до всього, що нас оточує. Заняття з нашими талановитими керівниками у гуртках відділу призвичаять дітей дбати про власне здоровʼя, прищеплять любов до занять фізичною культурою та спортом, допоможуть сформувати екологічну культуру, сприятимуть  вихованню дбайливого ставлення до природи, поглиблять знання з біологічних наук.

Коригуюча гімнастика

Керівник: Алла Миколаївна Базілевич

Вік дітей: 6-15 років
Відеопрезентація гуртка

Основне завдання гуртка – фізичний розвиток дітей, зміцнення здоров’я та корекція ортопедичних вад. Заняття з коригуючої гімнастики формують навички правильної постави.

Я і природа

Керівник: Валентина Михайлівна Яценко

Вік дітей: від 6 до 14 років.

На занятті гуртка діти вирощуватимуть чудові квіти, екзоти на підвіконні, пряні вітамінні трави; познайомляться і спілкуватимуться з тваринами куточка живої природи, дізнаються як правильно доглядати братів наших менших, щоб дружба з ними була взаємною і корисною. Природничі конкурси, вікторини, поробки з природного матеріалу чекають на вас.

Лицарський клуб "Переплуття"

Керівник: Олексій Миколайович Шелест 

Вік дітей: 8-18 років

Рольове моделювання – це комплексний та гармонійний засіб виховання та розвитку особистості, який знайомить молодь з навколишнім середовищем шляхом моделювання відповідної епохи або альтернативного світу.
В гуртку діти та підлітки оволодівають навичками самооборони, вчаться фехтуванню, медицині, туризму, знайомляться з розмаїттям культурних традицій різних народів та епох.

Оздоровча хореографія гурток "Черевички"

Керівник: Валентина Сергіївна Філіпова 

Вік дітей: 5-14 років.

На заняттях гуртка діти засвоюють хореографічні тренажерні вправи біля станка. Вивчають народні (українські та народів світу) та сучасні танці. Дитячий колектив «Черевички» виступає з концертами та бере участь у районних, міських, всеукраїнських та міжнародних фестивалях–конкурсах. Діти подорожують Україною та зарубіжжям (вже побували у Чехії, Італії, Угорщині, Болгарії). Заняття в гуртку сприяють формуванню правильної постави, розвивають артистизм, знімають комплекси у дітей, виховують патріотизм та позитивний погляд на життя.

Спортивні танці

Керівник: Панченко Тамара Іванівна 

Вік дітей: 6-12 років

Спортивні танці – це на диво гармонійне поєднання мистецтва і спорту, духовного та фізичного розвитку. Заняття спортивними танцями сприяють гармонійному і всебічному розвитку дитини, допомагають розкриттю її творчих здібностей та формуванню спортивного характеру.На заняттях гуртка діти займаються оздоровленням, вивченням сучасних елементів спортивної акробатики та чарлідінгу. Гурток активно приймає участь у Всеукраїнських, міжнародних фестивалях-конкурсах.

Комп'ютерна грамотність

Керівник: Ольга Миколаївна Мелещенко

Робота гуртка направлена на оволодіння певними елементарними навичками та знаннями роботи за комп’ютером на простому, доступному та зрозумілому рівні   для дітей та молоді з особливими освітніми потребами. Основним завданням є сприяння до самореалізації , самоствердження, виховання інтересу до нової інформації, адаптації до навколишнього середовища та інклюзивне включення цих дітей та молоді  в суспільство.

meleschenko

Народний аматорський театр "Паростки"

Керівник: Віталій Володимирович Любота  

Колектив був створений у грудні 2001 року для розробки та впровадження інноваційної методики реабілітації засобами театрального мистецтва.
Велику увагу в своїй роботі приділяємо створенню простору і пошуку форм творчої самореалізації людини з особливостями психофізичного та інтелектуального розвитку. Досліджуємо вплив творчості на реабілітаційні процеси таких людей.
Цей театр – не заради жалю, а заради творчості. Їм аплодують, бо тут чудові актори. «Ми не боремося з природою, ми намагаємося її розвивати, піднімаючи особистісну самооцінку і бажання рости».
Вистави, підготовлені вихованцями, побували як на міжнародних, так і всеукраїнських театральних і творчих фестивалях.