Цикл практичних семінарів для педагогів «Шляхи майстерності»

Канікули – найкращий час для підвищення кваліфікації педагогічних працівників. 26.12.2023 та 27.12.2023 рокуДитячий оздоровчо-екологічний центр Оболонського району, міста Києва організував і провів цикл практичних семінарів «Шляхи майстерності» для педагогів НВК «Турбота» Оболонського району м. Києва. Офлайн захід пройшов в рамках співпраці ДОЕЦ з закладами освіти.
Метою заходу було:
  • сприяння підвищенню фахового рівня та розвитку творчого потенціалу педагога;
  • емоційне розвантаження з метою профілактики емоційного виснаження.
Програма заходу складалась з майстер-класів, які підготували та провели спікери-практики у різних сферах:
  •  «Магія каміння»;
  • «Пуантелізм»;
  • «Керамічне різнобарв’я»;
  • «Гармонія душі та тіла»;
  • «Бачата»;
  • «Паперопластика»
Освітяни мали можливість дізнатися більше про можливості емоційного розвантаження через практичну діяльність та інструменти, які допомагають робити навчання більш креативним та цікавим.
Вчителі, окрім корисної інформації мали можливість поспілкуватися під час перерви на каву та обмінятися контактами для подальшої взаємодії, адже саме під час таких таких подій, дуже часто народжуються нові ідеї та проєкти для реалізації.
Дякуємо спікерам за корисну інформацію, бажаємо усім викладачам цікавих та креативних занять.
 

Педагогічна рада: "Підсумовуємо зроблене за І півріччя 2023-2024 навчального року"

22.12.2023 відбулося засідання педагогічної ради ДОЕЦ про підсумки роботи за І-ше півріччя 2023-2024 навчального року.

Доповідачі:

  • Кондратьєва І. А. – заступник директора ДОЕЦ з НМР;
  • Хіцун А. Г. – завідувач відділом народних мистецтв ;
  • Шелест О. М. – керівник гуртка “Лицарський клуб “Переплуття””;
  • Стратієнко Л. В. – керівник гуртка “Бісероплетіння”;
  • Тимошенко Т. А. – психолог ДОЕЦ;
  • Сергієнко І. М. – директор ДОЕЦ.

Проект "КАЗКА". Презентація книги дитячих оповідань "Пригоди Мутлика" автора Сергія Фаліона

21 грудня 2023 року, в актовій залі ДОЕЦ в рамках проекту “КАЗКА”, відбулася презентація книги дитячих оповідань “Пригоди Мутлика” автора Сергія Фаліона. Друковане видання оповідань  стало підсумковим етапом проекту, в якому творчо співпрацювали вихованців гуртків “Образотворче мистецтво” (кер. Панченко Н.В.), “Веселий пензлик” (кер. Крижанівська Ю. Е.) та “Декоративний розпис” (кер. Петрик І. В.; з 18.09.23 Поліщук Т. В.) з автором казок Сергієм Фаліоном.                      

Автор проекту “КАЗКА” – завідувач відділом народних мистецтв Анастасія ХІЦУН   Координатор проекту – методист відділу Лілія БУТАР 

Курс підвищення кваліфікацій педагогічних працівників ДОЕЦ на тему: "Кліматична освіта для всіх і кожного"

В рамках впровадження екологічної компетентності в освітній процес та підвищення кваліфікації викладачів,  08.12.2023 було проведено очне заняття курсу підвищення кваліфікації педагогічних працівників на тему: “Кліматична освіта для всіх і кожного” . Провела курс – Санковська І.М., викладачка кафедри дошкільної та початкової освіти ІППО ім. Бориса Грінченка.

Що таке екслібрис і як він став частиною мистецтва?

21 жовтня в рамках проведення діагностіки успішності було проведено відкрите заняття на тему: «Що таке екслібрис і як він став частиною мистецтва?»
Педагог – керівник Народного художнього колективу «Студія «Образотворче мистецтво» Панченко Наталія Вікторівна
  

Методична зустріч
"Головні аспекти організації навчання дітей з особливими освітніми потребами в 2023-2024 н. р."

08 версня 2023 року в ДОЕЦ відбулась методична зустріч “Головні аспекти організації навчання дітей з особливими потребами в 2023-2024 н.р.”, модератором заходу стала фахівець ІРЦ №5 Шейко Світлана Василівна. До активної участі були залучені педагогічні працівники нашого закладу , що проводять заняття у різних напрямках з різними  віковими категоріями.

Світлана Василівна надала консультацію та роз’яснення з актуальних питань: – як сформувати вміння спостерігати за розвитком та діяльністю дітей відповідно до вікових показників; – можливість ризиків у психофізичному розвитку кожної дитини; – своєчасної оцінки стану розвитку дитини, якщо виникають труднощі у засвоєнні навчального матеріалу. Учасники мали можливість проаналізувати відповідні методи та прийоми навчання з урахуванням потенційних можливостей дитини.

Педагогічна рада

07.09.23  відбулося засідання педагогічнох ради ДОЕЦ “Організація освітнього процесу під час воєнного стану у 2023-2024 р.”

Педагогічна рада ДОЕЦ

«Підсумки діяльності Дитячого оздоровчо-екологічного центру Оболонського району м. Києва у 2022-2023 н.р.» (30.06.2023)

Пригоди метелика Мутлика

У відділі народних мистецтв ДОЕЦ було створено міні-проект "Казка" за сприянням заввідділом Хіцун А.Г. Проект «Казка» здійснюється, як захоплююча ігрова, творча діяльність, спрямована на активізацію творчого розвитку, критичного мислення. Інтеграційний підхід дозволяє розвивати в єдності мовленнєву, пізнавальну активність, творчі здібності, навички спілкування, емоційну чуйність дитини. Дітям з гуртків "Студія образотворчого мистецтва", "Веселий пензлик", "Декоративний розпис" запропоновано було намалювати власні сюжети після прочитання казок «Пригоди метелика Мутлика». Після створення композицій у вигляді малюнків у відділі в рамках міні-проекту була організована виставка дитячих робіт та творча зустріч з автором та поетом Сергієм Фаліоном. Ми ставимо за мету проекту донести до свідомості дитини інформацію про базові життєві цінності у доступному, ненав'язливому, цікавому для неї вигляді. Навчити дитину знаходити і відновлювати власну життєву силу. Також розвивати творчу уяву, фантазію, мислення, виховувати в дітей добрі почуття, формувати вміння доводити свою власну думку, обирати власну позицію. Казки, запропоновані в проекті, обов'язково зміцнюють віру дитини у власні сили, несуть позитивну життєву програму. І кожна з історій має виховний момент. Казки нового автора були представлені для читання дітям в гуртках образотворчого мистецтва. 14.06.2023 була проведена презентація-виставка дитячих робіт та творча зустріч з автором «Пригоди метелика Мутлика» Сергієм Фаліоном. Дякуємо керівникам гуртків "Студія образотворчого мистецтва" Панченко Н.В., "Веселий пензлик" Крижанівській Ю.Е., "Декоративний розпис" Петрик І.В. за виховання творчих дітей.

Екокультура

В рамках впровадження екологічної компетентності в освітній процес та підвищення кваліфікації викладачів, 31.05.2023 і 02.06.2023 на базі Дитячого оздоровчо-екологічного центру, були проведені очні заняття курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Курси пройшли всі педагогічні працівники ДОЕЦ та педагоги НВК "Школа І ступеня - дошкільний навчальний заклад "Турбота". Провела їх - Санковська І.М., викладачка кафедри дошкільної та початкової освіти ІППО ім. Бориса Грінченка.

Академічна доброчесність

Інфографіка про академічну доброчесність - за матеріалами saiup.org.ua

Методична нарада 5 листопада

З посиленням карантинних заходів методична робота Центру не припиняється. 5 листопада 2021 року було проведено чергову методичну нараду

Педагогічна нарада

30 березня 2021 р. відбулась он-лайн нарада співробітників ДОЕЦ у ZOOM