Відділ народних мистецтв

Тут  ви зможете знайти гуртки, спрямовані на розвиток творчої активності, розумових здібностей, естетичного смаку у дітей.  Відділ налічує  13 гуртків декоративно-прикладного та художнього мистецтва у напрямках: кераміка, рукоділля, флористика, образотворче мистецтво, розпис по тканині. Тому кожна дитина зможе знайти цікаве заняття для себе. Керівники гуртків  – професіонали, які не зупиняються у розвитку і збагачують розмаїття видів діяльності новими ремеслами.

Народний художній колектив студія "Образотворче мистецтво"

Керівник – Панченко Наталія Вікторівна

Вік дітей: від 5 до 18 років.

В гуртку Образотворчого мистецтва діти навчаються малюнку, живопису, композиції, різним видам декоративного мистецтва. Під час  занять діти знайомляться з теорією і історією мистецтва.
Вихованці гуртка оволодівають різними техніками виконання художніх робіт, навчаються використовувати різні художні матеріали.
Студія образотворчого мистецтва має звання «Народний художній колектив». Її вихованці були неодноразово відзначені на міських, всеукраїнських, міжнародних виставках і конкурсах. Багато студійців поступило в мистецькі коледжі та вищі навчальні заклади. Серед випускників гуртка  є живописці, графіки, реставратори, архітектори, викладачі мистецтв.

Веселий пензлик

Керівник – Крижанівська Юлія Едуардівна.

Вік дітей: від 5 до 11 років.

Наші вихованці оволодівають основами образотворчого мистецтва, що сприяє творчому розвитку дитини, виховання естетичних смаків, креативних здібностей, виріненню її внутрішніх особистісних проблем і протиріч. В нас діти опанують основи композиції, кольорознавство. Засоби виразності, чинники, що впливають на створення художнього образу, сформують уявлення про види та жанри образотворчого та інших візуальних мистецтв, особливості художньо-образної мови, притаманної кожному їх виду.

Керамічна іграшка

Керівник – Дмитрієва Поліна Ігорівна

Вік дітей: від 5 до 12 років.

Робота гуртка спрямована на розвиток творчого мислення. На заняттях надається поняття об’ємної іграшки або виробу. Діти навчаються декорувати різними засобами (шкрябання, об’ємне декорування, розпис, розпис кольоровими глинами), знайомляться з рельєфами, виготовляють декоративні кахлі, кулони, свищики, іграшки, ручний посуд. Гуртківці беруть участь в акціях, виставках, інших заходах.

Народний художній колектив студія "КЕРАМІКА

Керівник – Спірідонова Галина Павлівна

Вік дітей: від 7 до 18 років.

Кераміка – діяльність, що сприяє розвитку дрібної моторики, стимулює роботу головного мозку. Глина підходить усім, адже вона гіпоалергенна.

У програмі гуртка: ліплення за спостереженням, по пам’яті, з натури, творча робота, ліплення іграшок в народному стилі, виготовлення посуду, створення тематичних композицій, ліплення тварин, виконання надполив’яних розписів, розписів ангобами, робота тільки з натуральними матеріалами, постійна участь у районних, міських, Вcеукраїнських, Міжнародних творчих конкурсах, фестивалях, майстеркласах.
Маємо багато нагород: кубки, медалі, подяки, грамоти, дипломи.

Народний художній колектив студія кераміки гурток "Чарівний глечик"

Керівник – Соловіцька Лідія Вікторівна

Вік дітей: від 5 до 12 років.

Гурток «Чарівний глечик» – це чудова можливість творчого розвитку вашої дитини. Наші маленькі майстри беруть участь у міжнародних, республіканський, міських виставках та конкурсах, займаючи призові місця. Запрошуємо всіх до нашого дружнього колективу! Будемо відкривати нові таланти разом!

Фітодизайн

Керівник: Зайцева Олена Анатоліївна

Вік дітей: від 5 до 20 років.

В гуртку діти опановують основи мистецтва флористики та фітодизайну, виконують роботи з природних матеріалів

Гурток "Декоративний розпис"

Керівник – Поліщук Тетяна Вікторівна

Вік дітей: від 7 до 18 років.

В гуртку діти вивчають ази декоративних розписів, зокрема  досконало опановують техніку Петриківського розпису, вивчають розпис по дереву, кераміці та склу.